قوطی بهداشتی
قوطی بهداشتی ظرفی است که مواد بهداشتی و آرایشی نظیر انواع کرم ها، لوسیون ها، روغن ها و مواردی از این دست را در آن گنجانده و مورد استفاده قرار می دهند. قوطی بهداشتی می تواند هم به صورت فلزی، شیشه ای و هم به صورت ظروف پلاستیکی باشد. اینکه از چه نوع مواد اولیه و متریالی برای تولید قوطی بهداشتی استفاده می شود، بستگی کامل به فرمولاسیون دقیق ماده پر شونده و میزان بودجه ای که جهت این منظور در نظر گرفته شده است دارد. هیچ کدام از انواع قوطی های بهداشتی بر دیگری برتری ندارند و تمایز در کاربردها و نیازهای مجموعه می باشد.
قوطی بهداشتی انواع گوناگونی دارد که بسته به نوع جنس آن، میزان گنجایش آن، شیوه باز بسته شدن و سایر ویژگی ها با یکدیگر متفاوت هستند و در شرکت های تولید محصولات آرایشی و بهداشتی، عطاری ها و مراکز تولید محتویات بر پایه طب سنتی، مشاغل خانگی و مواردی از این دست به کار برده می شوند. آنچه اهمیت فراوانی در انتخاب نوع قوطی بهداشتی دارد، سرعت خراب شدن مواد پر شونده یا سازگاری مواد با بدنه قوطی بهداشتی، شرایط نگهداری آن در طولانی مدت و مواردی از این دست می باشد.
در انتخاب نوع قوطی بهداشتی این اهمیت دارد که مواد درون آن را بر طبق ویژگی های آن ها دسته بندی نماییم. به طور مثال برخی از مواد بهداشتی و آرایشی به سرعت فساد پذیرند و در قوطی بهداشتی با متریال نامناسب این سرعت تخریب بیشتر نیز خواهد بود. از جمله این مواد می توان به روغن آرگان یا روغن کنف اشاره نمود. همچنین برخی از مواد بهداشتی آسیب پذیری بالایی داشته و بر اثر شرایط نامناسب محیطی به سرعت خراب می شوند. انواع مواد معدنی و ویتامین ها یا عصاره های گیاهی مشمول این مورد می گردند.
همچنین اثر حمل و نقل و یا شرایط محیطی مرطوب یا گرم را نیز باید در نظر گرفت به طور مثال در صورتی که یک ماده بهداشتی رقیق تر بوده و امکان ریزش بیشتری دارد، یک قوطی کرم با قطر زیاد و دهانه پهن انتخاب بسیار نامناسبی می باشد. به همین جهت باید چگالیته و ویژگی های ماده پر شونده را در هنگام حمل و نقل یا در فروشگاه ها در نظر گرفت.
یکی از دسته بندی های مهم دیگر قوطی بهداشتی تک جداره یا دو جداره بودن آن است. برای جلوگیری از فساد برخی از مواد بهداشتی که دارای مواد معدنی و طبیعی و انواع ویتامین ها و مواردی از این دست می باشند، بهتر است از قوطی بهداشتی به صورت دو جداره استفاده نمود. قوطی بهداشتی دو جداره عایق گرما و سرما می باشد و تغییرات دمایی را به محتویات درون آن منتقل نمی سازد. همچنین انواع قوطی های بهداشتی دو جداره از استقامت و استحکام بالایی برخوردار می باشند و امکان شکستن، از هم گسیختگی و نشتی در آن ها بسیار پایین بوده و با کیفیت بهتری باقی خواهند ماند.
برخی از نکات وجود دارند که تصمیم گیری و انتخاب را برای افراد و مجموعه ها آسان می نمایند. از مهم ترین نکات در انتخاب این محصولات نوع درپوش و شیوه باز و بسته شدن آن ها می باشد. درپوش های پیچی از آسان ترین و کاربردی ترین انواع درپوش می باشند. برخی از قوطی های بهداشتی، علاوه بر درپوش مورد نظر دارای یک درب داخلی جداگانه نیز هستند که در زیر درپوش بر روی محتویات داخلی قرار می گیرد. این شیوه بسته بندی از محفوظ ترین و بهترین انواع بسته بندی می باشد و امکان ریزش و نشتی در آن بسیار پایین می باشد.
در صورتی که قوطی بهداشتی برای یک محصول مو یا پوست مورد استفاده قرار می گیرد که کاربرد آن در حمام و سرویس بهداشتی می باشد، هوشمندانه و درست تر آن است که قوطی بهداشتی از انواع فلزی نباشد که نیاز به جای خشک دارد و در تماس با رطوبت زنگ می زند و یا از نوع شیشه ای نیز نباشد زیرا امکان لیز خوردن و افتادن قوطی بهداشتی در حمام بسیار زیاد است و سقوط آن موجب خرد شدن قوطی می گردد.
همچنین برخی از قوطی بهداشتی در هنگام بسته بندی از پمپ های بدون هوا استفاده می نمایند که امکان مجاورت و تماس با هوا را به حداقل می رساند و همچنین در هنگام استفاده نیز به گونه ای طراحی شده اند که هوا به درون آن وارد نمی شود و روند تخریب و فساد را بسیار کاهش می دهد. محصولات حاوی ویتامین سی یا نیاسین آمید از جمله موادی هستند که بهتر است کمترین تماس را هوا داشته باشند زیرا به سرعت تخریب می شوند.
نکته دیگری که در انتخاب و استفاده از قوطی بهداشتی بسیار اهمیت دارد، شفاف یا کدر بودن قوطی می باشد. برخی از مواد بهداشتی در اثر تابش نور خورشید به سرعت تخریب می شوند و قوطی هایی که نور خورشید را از خود عبور نمی دهند بهترین انتخاب برای چنین مواردی می باشند.